Films 1996 Buitenland

ASSOCIATE THE

The Associate. Laurel en Frank vormen een team in het zakenleven. Zij heeft ervaring en knowhow op zak, hij haalt klanten over de brug met show. Wanneer Laurel ervan overtuigd is dat ze kans maakt op een promotie, snoept Frank die onder haar neus vandaan. Laurel laat zich echter niet kisten en opent een eigen zaak. Ze gebruikt zelfs haar huis als onderpand. Ondanks haar verwoede pogingen om een klantenbestand aan te leggen, slaagt ze er niet in voet aan wal te krijgen in de sector. Maar dan heeft ze een ingenieus plan : handel drijven via Robert S. Cutty, haar denkbeeldige vennoot….

ESCAPE FROM L.A.

In 1998 wordt Los Angeles getroffen door een immense aardschok: de gevreesde “Big One”. Wolkenkrabbers, snelwegen,bruggen… alles stort als een kaartenhuis in elkaar, de stad wordt door een vloedgolf overspoeld en van het vasteland gescheiden. Vijftien jaar later heeft Amerika een nieuwe erg puriteinse President. Seks buiten het huwelijk, roken en rood vlees eten, zijn voortaan verboden. Wie niet gehoorzaamt, wie zich tegen de Nieuwe Orde verzet, wordt opgepakte en naar Los Angeles Island verbannen, de gevaarlijkste stad ter wereld.

ROCK THE

The Rock is een Amerikaanse actiefilm uit 1996 geregisseerd door Michael Bay. Er waren rollen voor o.a. : Sean Connery,Nicolas Cage,Ed Harris,John Spencer,David Morse. De afvallige generaal Francis X.Hummel maakt zich met zijn marinecommando’s meester van wat de best beveiligde gevangenis aller tijden was: Alcatraz. Ze gijzelen er 81 toeristen en vragen 100 miljoen dollar losgeld ter compensatie voor de familie van overleden manschappen tijden geheime operaties. Als hun eis niet ingewilligd wordt, zullen vijftien zenuwgasraketten San Francisco treffen. Slechts twee mannen kunnen de stad en de gijzelaars redden. De ene is een jonge FBI-agent dr. Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) die alles af weet van chemische wapens, de andere is de enige man die er ooit in geslaagd is uit Alcatraz te ontsnappen: de mysterieuze macho John Patrick Mason (Sean Connery).